Home » Glutenfritt frøknekkebrød

Glutenfritt frøknekkebrød

Av ellen
Glutenfritt frøknekkebrød

Glutenfritt frøknekkebrød er et svært smakfullt knekkebrød. Det består av ulike frø og kjerner som bindes sammen med fiberhusk. Her kan du bruke de frøene og kjernene du liker best, også nøtter, og lage ditt favorittknekkebrød. Du kan godt se på oppskriften som veiledende, så lenge den totale mengden blir lik den jeg har brukt.

Prøv også: Eltefritt hverdagsbrød

På toppen av knekkebrødene har jeg strødd flaksalt, som gir dem ekstra god smak. Prøv deg også gjerne frem med rosmarin eller andre urter, korianderfrø eller annet krydder. Kanel kan også være en spennende variant. Glutenfritt frøknekkebrød er slett ikke forbeholdt dem som ikke tåler gluten, eller av andre grunner ikke spiser gluten eller mel. Det er rett og slett et utrolig godt knekkebrød, som passer både til mat og med pålegg. Og ja, det er veldig sunt.

Prøv også: Enkle flatbrød

Glutenfritt frøknekkebrød

Glutenfritt frøknekkebrød

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

200 g solsikkekjerner
100 g gresskarkjerner
75 g sesamfrø
50 g linfrø
1 ss fiberhusk
5 dl varmt vann
Ca 1 ts havsalt

Slik gjør du det

Bland sammen de tørre ingrediensene med unntak av havsalt. Tilsett vannet og bland godt. La blandingen stå og svelle i ca 10 minutter. Følg med underveis så blandingen ikke blir for fast og vanskelig å stryke utover etterpå. Fordel blandingen jevnt utover på to bakepapirkledde stekebrett. En slikkepott er fin å bruke. Strø deretter over havsalt.

Stek begge brettene på 160 grader varmluft. Ta ut brettene etter 10 minutter og del opp knekkebrødene i ønsket størrelse. En pizzaskjærer gjør jobben. Bruk eventuelt kniv. Sett brettene tilbake og stek videre i 40-50 minutter. Bytt plass på brettene et par ganger underveis. Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så følg godt med mot slutten av steketiden så knekkebrødene ikke blir brente. Brekk knekkebrødene fra hverandre og avkjøl på rist. Oppbevar i en tett boks.

Kanskje du liker disse også?