Home » Marengskake med vaniljekrem og blåbær

Marengskake med vaniljekrem og blåbær

Av ellen
Marengskake med vaniljekrem og blåbær

I motsetning til Pavlova, som har en myk og luftig innside og sprø utside, er disse marengsbunnene florlette og sprø tvers gjennom. De kan fylles og dekoreres i alle mulige varianter, men disse har blitt til en marengskake med vaniljekrem og blåbær. På toppen har jeg hakket mørk sjokolade, som passer perfekt med resten. Marengsbunnene lages av eggehviter, en klype salt og sukker. That’s it! De er derfor også naturlig glutenfrie. Det er heller ikke gluten i resten av kaken.

Prøv også: Ostekake med sitron og marengs

Marengskake med vaniljekrem og blåbær synes jeg er en perfekt vinterkake. Gjerne sånn etter jula, når du har lyst på kake, men ikke orker mektige store sjokoladekaker fulle av smørkrem. Denne er lett som pikekyss! Blåbærene har jeg valgt litt fordi januar er mørk og lyset er blått. Jeg synes det harmonerer godt. På sommeren ville jeg ha laget denne med mengder av fargerike friske bær. På høsten hadde krydderstekte plommer, eplesyltetøy eller posjerte pærer vært perfekt. Mens i påska ville jeg gått for appelsiner og pistasjnøtter. Her er det bare å leke seg.

Prøv også: Store blåbærmuffins

Marengskake med vaniljekrem og blåbær

Marengskake med vaniljekrem og blåbær

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Ingredienser

MARENGSBUNNER
4 eggehviter
En klype salt
200 g sukker

VANILJEKREM
1 vaniljestang
4 dl + 1 dl H-melk
1,5 dl kremfløte
100 g sukker
4 eggeplommer
40 g maisenna

3 dl kremfløte
Ca 250 g blåbær
50 g grovhakket mørk sjokolade

Slik gjør du det

MARENGSBUNNER
Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til marengs. Bre eller sprøyt ut røren i to sirkler på ca 15 cm i diameter på et bakepapirkledd stekebrett (husk at kaken eser ut etter steking). Det kan være nyttig å bruke en mal (f.eks en kakeform eller tallerken) og tegne opp en sirkel på baksiden av bakepapiret. Da er det lettere å få til runde bunner. Sett stekebrettet nederst i ovnen og stek på 100 grader i ca 2 timer. Bunnene skal være sprø og lette. La bunnene stå inne i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter). Marengsbunnene kan lages flere dager i forveien, men fyllet bør has på kort tid før servering.

VANILJEKREM
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i en kasserolle med 4 dl melk, fløte og sukker. Bland godt og varm det til kokepunktet. Ha 1 dl melk og maisenna i en bolle og bland godt, tilsett så eggeplommene. Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok forsiktig opp blandingen og la den småkoke i ett minutt under stadig omrøring. Ta ut vaniljestangen og avkjøl blandingen med det samme i kjøleskap.

MONTERING
Visp opp vaniljekremen og bland den med vispet kremfløte. Fordel halvparten av fyllet på den ene marengsbunnen og topp med halvparten av blåbærene og halvparten av sjokoladen. Legg på den andre bunnen og gjør det samme igjen.

Kanskje du liker disse også?