Home » Eltefritt speltbrød med gresskarkjerner

Eltefritt speltbrød med gresskarkjerner

Av ellen
Eltefritt speltbrød med gresskarkjerner

Jeg elsker eltefrie brød, og jeg baker det hver dag! En ting er at det er så enkelt, men en annen ting er at det er så utrolig godt! At deigen får ligge å heve og godgjøre seg et halvt døgn gjør underverker for smaken. Eltefritt speltbrød med gresskarkjerner er ikke noe unntak. Spelt er i tillegg mer smaksrikt (og næringsrikt!) enn hvete i utgangspunktet. Den nøtteaktige smaken av spelt går som hånd i hanske med gresskarfrøene. Med sødme fra honning er dette intet mindre enn en kanonkombinasjon. Langtidshevingen gjør brødet ekstra luftig og smakfullt med en knasende skorpe.

Mer eltefritt? Sjekk ut denne oppskriften på byggstykker!

Eltefritt speltbrød med gresskarkjerner passer like godt med pålegg på som til suppe og salat.

Eltefritt speltbrød med gresskarkjerner

Eltefritt speltbrød med gresskarkjerner

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 1 brød
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

500 g siktet speltmel
100 g gresskarkjerner
1 ts salt
½ ts tørrgjær
1 ss honning
4 dl kaldt vann

 

Slik gjør du det

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle med for eksempel en slikkepott eller tresleiv. Dekk med plast og la den stå på kjøkkenbenken natten over (ca 12 timer). Hvelv deretter deigen over på et godt melet bakepapir. Strekk og brett deigen inn mot midten i flere omganger til den begynner å stramme seg opp. Legg deretter papiret med deigen oppi en bolle (klipp av papiret rundt kantene) og etterhev ca 90 minutter.

Når det har gått en time setter du en jerngryte med lokk i kald ovn og setter temperaturen på 250 grader. Etter en halvtime legger du brøddeigen med papiret oppi gryten (du kan også hvelve bare deigen oppi, men jeg har funnet ut at det er veldig lettvint å gjøre det på denne måten) og legger på lokket. Stek så brødet i 30 minutter. Ta deretter av lokket, skru ned temperaturen til 200 grader og stek videre i 10-15 minutter til brødet har fått en gyllen overflate. Avkjøl på rist.

Tips

Har du ikke jerngryte, kan du forme et avlangt brød og etterheve og steke brødet i en brødform. Sett da inn brødet på 250 grader nederst i ovnen, skru straks ned varmen til 200 grader og stek i 30 minutter. Ta deretter brødet ut av formen og stek i 5-10 minutter til du har en sprø og gyllen skorpe.

Kanskje du liker disse også?